Múlt-kor.hu

60 éve fut folyamatosan a világrekordot döntő brit szappanopera

2020. november 13. 10:03 MTI

Frissítették az immár 60 éves Coronation Street brit filmsorozat világrekordját - írja a BBC.com.

A szappanopera, mely 2010-ben lett világ a legrégebb óta futó sorozata, december 9-én hivatalosan 60 éves lesz. Szereplőgárdájának egyik tagja, William Roache szintén rekorder: ő leghosszabb életű sorozathős, már az első epizódban is játszott. Mint mondta, a sorozat "egy életre elég csodálatos emléket" adott neki.

A rekordot hitelesítő hivatalos okiratot a sorozat nevében Sally Dynevor és Joe Duttine színészek vették át. Roache saját elismerését egy forgatási szünetben kapta meg.

A szigetországban csak Corrie néven említik a sorozatot, amely a legrégibb brit "szappanopera". Indulásakor a Daily Mirror egyik kritikusa legfeljebb három hetet adott neki. Ennek ellenére februárban már a tízezredik részt mutatták be, az egyórás epizódban visszatekintettek a sorozat eseményekben gazdag múltjára.

A véget nem érő sorozat, amelynek minden epizódját milliók követik figyelemmel, egy kitalált észak-angliai helyszínen élő emberek mindennapi örömeit és kudarcait jeleníti meg.

A brit tévénézők 1960. december 9-én hallhatták először az akkor még fekete-fehérben jelentkező sorozat zenei szignálját és ismerhették meg a Coronation Street téglaházait a fiktív Weatherfield negyedben, amelyet viszont a forgatókönyvírók Manchester egyik ténylegesen létező, Salford nevű munkásnegyedébe helyeztek.

A brit tömegkultúra meghatározó produktumában sok híresség is megjelent, mások mellett Károly herceg brit trónörökös is.

A Coronation Street és Roache azt követően kapták meg a rekorder titulust, hogy az addigi csúcstartó, az 1956-ban indult amerikai sorozat, az As The World Turns véget ért 2010-ben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

60 éve fut folyamatosan a világrekordot döntő brit szappanopera

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra