Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Tényleg kicsi volt Napóleon pénisze

2014. április 7. 13:45

Két évszázaddal halála után egy brit tudományos-ismeretterjesztő műsorban megerősítették, hogy valóban pici - alig négy centiméteres - nemi szerve volt Bonaparte Napóleon francia császárnak.

<

A Channel 4 csatorna Dead Famous DNA című műsorában a történelem néhány legismertebb alakjának maradványaiból kívánják megoldani az adott személyek - többek között Hitler, Eva Braun, Hitler, John F. Kennedy és Elvis Presley - körüli titkokat.

Mark Evans műsorvezető ezúttal New Jersey-be utazott, hogy fellelje a kíváncsi szemek elől gondosan elzárt leletet, amely ma egy bizonyos Evan Lattimer tulajdonában van; ő azt apjától, egy híres urológustól örökölte, miután egy párizsi aukción 3000 dollárért megvásárolta. "Nagyon kicsi, már-már híresen kicsi. Tökéletes formájú, az egyetemen röntgennel vizsgálták meg és megállapították, hogy tényleg Napóleon hímvesszeje" - mondta el a relikvia büszke tulajdonosa.

Lattimer "történelmi kincs"-ként tekint a néhai francia császár férfiasságára, amit eddig mindössze tíz embernek mutatott meg; se film, se fotó nem készült róla. "Nagyon sok hímvesszőt láttam már a csivaváétól kezdve a nagy ámbráscetig. Ez nagyon töpörödött" - adott megdöbbenésének hangot Evans.

Napóleon nemi szerve kalandos utat járt be: a beszámolók szerint a francia hadvezér-politikus péniszét a boncolás során, 17 szemtanú előtt vágta le orvosa, Francesco Autommarchi, majd egy francia apáthoz, Anges Paul Vignalihoz került - ő adta fel az utolsó kenetet Napóleonnak. Az ereklye sokáig a Vignali családban maradt, mígnem 1924-ben egy amerikai könyvritkaságokat gyűjtő férfi, A.S.W. Rosenbach szerezte meg, majd három évvel később a New York-i Museum of French Artban állították ki.

Napóleon és a nők

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Tényleg kicsi volt Napóleon pénisze

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra