Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Napóleon széke roskadt össze egy múzeumi dolgozó alatt

2014. február 11. 12:13

Összeroskadt egy múzeumi alkalmazott alatt Napóleon több mint 200 éves széke, amely a francia hadvezér és császár szülővárosában, Ajaccióban megrendezett kiállításon szerepelt.

<

A vörös bőrrel bevont, összecsukható karosszék, amely leginkább egy filmrendezői székre emlékeztet, a hadvezért számos hadjáratára elkísérte. A korzikai Ajaccio képzőművészeti múzeumának hétfői közleménye szerint a szék bőr bevonata és faszerkezete is megrongálódott.

A baleset még csütörtökön történt, de csak akkor pattant ki a dolog, amikor egy helyi újság tudomására jutott, hogy Grenoble-ból hívtak sürgősen restaurátort a szék helyreállításához.

A múzeumi alkalmazott ügyét, aki nem tudott ellenállni a kísértésnek és beleült Napóleon 1808-ból származó székébe, fegyelmi tárgyaláson bírálják el.

Ajaccióban csütörtökön nyitották meg azt a három hónapig tartó kiállítást, amely egyebek mellett Napóleon utolsó megmaradt hadi sátrát és annak bútorzatát, összesen több mint hetven tárgyat mutat be Napóleon a táborban címmel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Napóleon széke roskadt össze egy múzeumi dolgozó alatt

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra