Múlt-kor.hu

Sandy a Bounty-ra is lecsapott

2012. október 30. 15:39

Tovább folytatják annak a két embernek a keresését, akiket az amerikai parti őrségnek nem sikerült kimenekítenie a 18. századi legendás hajó replikájának fedélzetéről; a hajót végül az arra vonuló Sandy hurrikán süllyesztette el.

A HMS Bounty nevű angol királyi hadihajón 1789. április 28-án lázadás tört ki William Bligh kapitánnyal és tisztjeivel szemben, amit több könyv illetve film is feldolgozott. Az 1962-es Lázadás a Bountyn című mozifilm kellékeként elkészített hajóreplika éppen Connecticutból Floridába tartott, amikor vasárnap este elérte a Sandy nevű hurrikán.

Az észak-karolinai parti őrség hadnagya arról tájékoztatta a BBC-t, hogy a legénység vasárnap egész éjjel a felszínen tudta tartani a vízi járművet, de végül úgy döntöttek, hogy reggel elhagyják a süllyedő hajót. A Bounty nagyjából 250 kilométerre nyugatra volt a hurrikántól, amikor észlelték a bajt. A hírügynökségi beszámoló szerint a hajó 16 fős legénységéből 14-nek sikerült elérni a mentőcsónakot, ők kisebb sérülésekkel megúszták az esetet.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Sandy a Bounty-ra is lecsapott

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. ősz: Megrázó másnapok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra