Múlt-kor.hu


	A megszállott Himmler és a kelták

A megszállott Himmler és a kelták

2012. július 26. 14:46

A kelta mitológia megszállottja, Heinrich Himmler aranykincseket lopott el egy előkelő házaspár ősi sírjából Délnyugat-Németországban. A Himmler által kifosztott kelta sír közelében találtak egy i. e. 500 körül épült földalatti piramist is, amiről azt feltételezik, hogy rengeteg kincset rejthetett.

A hírhedt SS-vezető, aki rajongott a kelta mitológiáért, aranyleleteket tulajdonított el egy Délnyugat-Németországban eltemetett előkelő házaspár sírjából a badeni Bühl városában. A 180 milliárd forintra becsült zsákmány sohasem került elő.

Azonban a régészek a minap eljutottak egy másfél négyzetméternél is nagyobb vaskori sírkamrához, amely valószínűleg egy kelta vezetőhöz köthető.

Az ásatást végző vezető régész, Frieder Klein elmondta: „Rendkívül megdöbbentünk, ez igazán egyedülálló felfedezés.” Majd hozzátette: „a kelta világban nincs semmi, ami ehhez hasonló lenne.”

Martin Waldhoer geológus, akinek vezetésével hanghullámok segítségével találták meg a ritka leletet, reméli, hogy az ásatásokat még ebben az évben elkezdhetik.


	A megszállott Himmler és a kelták

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. tél: Fagyos téli ütközetek

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra