Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Interneten a francia forradalomban lefejezettek nevei

2009. július 10. 11:11 The Daily Telegraph

Első alkalommal váltak kutathatóvá a francia forradalomban kivégzettek az interneten is: szerdától a legnagyobb brit családkutató oldal, az Ancestry.co.uk adatbázisában érhetők el az áldozatok adatai.

Az oldal sajtóközleménye szerint hatmillió britnek vannak francia felmenői, így nagyon sokan lehetnek érdekeltek a történelem egyik legvéresebb időszakának történetében. A francia forradalom során 160 ezer ember menekült el Franciaországból, akik közül 32 ezren Angliában találtak új otthonra.

A több mint 13 ezer, 1792-96 között guillotine-nal kivégzett francia között az egykori francia uralkodó XVI. Lajos, és felesége, Marie Antoinette is szerepel, ahogy a terror irányítóját, Maximilien Robespierre-t is megtalálhatjuk az adatbázisban.

Az Ancestry.co.uk genealógiai oldal igazgatója, Olivier Van Calster szerint a francia forradalomnak nevezett vérfürdőnek társadalmi, kulturális és politikai hatásai voltak a világtörténelemre. A mostani bővítéssel szerinte minden érdeklődő megtudhatja, hogy felmenője forradalmár, vagy épp menekülő, illetve kivégzett arisztokrata volt-e.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Interneten a francia forradalomban lefejezettek nevei

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra