Múlt-kor.hu

Tovább óhajthatjuk a szépséget

2008. július 31. 16:16

Meghosszabbították A szépség óhajtása című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban; a barokk öltözködés-kultúrát bemutató tárlat így augusztus 3. helyett augusztus 20-ig látható.

A májusban nyílt kiállításon, amelyet eddig több tízezer látogató keresett fel, selyemcipellők, színes sálak, arany főkötők, gyöngyös párták, gyémántos övek, ragyogó ékszerek, aranyzsinóros férfi csizmák, ékköves cipőcsatok, türkizes forgók árulkodnak arról, hogy miképp óhajtották szebbé varázsolni magukat az asszonyok, lányok valamint az erősebbik nem képviselői az 1700-1815 közötti időszakban Magyarországon.A tárlaton a különleges dolgok iránt érdeklődők megcsodálhatják azt a két, korabeli minták alapján készült ruharekonstrukciót is, melyet a több mint 300 évvel ezelőtti Magyarországon készített mestermunkák pontos másolataiként alkottak meg a múzeum textilrestaurátorai.

A tervek szerint a 18. századi női és férfi díszöltözet a Kulturális Örökség Napjai alkalmával szeptemberben kerül kalapács alá, az árverésen befolyt összeget a múzeum a textilgyűjteményében őrzött díszmagyarok megújítására fordítja majd - olvasható a közleményben.

A tárlat zárását követően ezekben a termekben épül majd fel a múzeum reneszánsz látványtára, amely ősszel újabb különlegességekkel fogadja az érdeklődő nagyközönséget.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Tovább óhajthatjuk a szépséget

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra