Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

103 évesen is felkerült a brit slágerlistára Vera Lynn

2020. május 18. 09:59 MTI, Múlt-kor

Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára, a 103 éves énekesnő legnépszerűbb dalainak 100 című gyűjteményével pénteken a lista 30. helyére került - adta hírül vasárnap a BBC News.

2017-ben Vera Lynn volt az első százéves énekes, aki ugyanezen albumának első kiadásával a slágerlista harmadik helyére került.

Az album most a második világháború európai befejeződése 75. évfordulójával kapcsolatos ünnepségeknek is köszönheti népszerűségét.

Lynn főként éppen a háború alatt volt népszerű előadó, Egyiptomban, Indiában és Burmában is adott koncertet a brit csapatoknak.

Legismertebb dalai a We'll Meet Again, a The White Cliffs of Dover, az A Nightingale Sang in Berkeley Square, és a There'll Always Be an England.

Az énekesnőt 2016-ban, 99 éves korában II. Erzsébet királynő az Order of the Companions of Honour nevű becsületrend tagjává tette meg, és felruházta a Dame címmel (a lovagi Sir női megfelelőjével).

A BBC is közvetítette május 8-án az üres londoni Royal Albert Hallból Katherine Jenkins mezzoszoprán koncertjét, amellyel a történelmi évfordulóra emlékeztek a koronavírus-járvány sújtotta Nagy-Britanniában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

103 évesen is felkerült a brit slágerlistára Vera Lynn

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra