Ha egy sör nem sör, száz sör hány sör? – így söröztünk a századelőn
2019. augusztus 3. 08:36 Múlt-kor
A sör már az ókor óta az ember egyik kedvenc itala, és népszerűsége máig töretlen. A világ minden táján foglalkoznak sörfőzéssel, és más-más kultúrák másfajta technikákkal és receptekkel kísérleteztek, ezért az ital kedvelői – ha nem is a sarki kisbolt polcain, de – hatalmas választékból válogathatnak. Kinek a német, kinek az angol, a cseh pedig abszolút tarol, pláne, ha sörtúráról van szó. Minden látszat ellenére nem egy prágai élménybeszámolóra invitáljuk a Kedves Olvasókat, de majdnem olyan izgalmas lesz. Ma az időben utazunk vissza, hogy megnézzük, hogyan fogyasztották a nedűt felmenőink a századelőn, mikor a nagy sörgyárak alapítása után a „folyékony kenyér” megkezdte diadalmenetét a legnépszerűbb alkoholos ital felé vezető úton. A nemzetközi sörnap alkalmából üljünk össze egy közös koccintásra, amelyhez a Fortepan képei garantáltan meghozzák a kedvet.