Múlt-kor.hu

Elhunyt Richard Wagner német zeneszerző utolsó élő unokája

Elhunyt Richard Wagner német zeneszerző utolsó élő unokája

2019. április 25. 18:05 MTI

Verena Lafferentz-Wagner 98 évesen, a Boden-tó partján fekvő, Überlingen városhoz tartozó Nussdorfban halt meg pénteken. A hírt a Nemzetközi Richard Wagner Szövetség adta közre.

Más családtagoktól eltérően Verena Lafferentz-Wagner kerülte a reflektorfényt, csaknem észrevétlen maradt például jelenléte Bayreuthban 2013 májusában, amikor nagyapja születésének 200. évfordulóját ünnepelték. 1943-ban férjhez ment egy magas rangú SS-taghoz, a bayreuthi fesztivál jegyeladásáért is felelős Bodo Lafferentzhez, akitől öt gyereke született. A pár a háború után visszavonultan élt Nussdorfban, a férfi 1975-ben halt meg.

Verena Lafferentz-Wagner 1920 decemberében született Bayreuthban Siegfried és Winifred Wagner legfiatalabb gyerekeként. Testvérei közül fivérei, Wieland és Wolfgang a második világháború után átvették a Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetését, előbbi 1966-ban halt meg, utóbbi 2008-ig állt a fesztivál élén, és 2010-ben halt meg, Verena nővére, Friedelind 1991-ben halt meg. Jelenleg Verena Lafferentz-Wagner unokahúga, Katharina Wagner a Bayreuthi Ünnepi Játékok művészeti vezetője.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elhunyt Richard Wagner német zeneszerző utolsó élő unokája

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra