Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Állítólag elégették az elrabolt Munch-festményeket

2005. május 2. 11:53

Nem kizárt, hogy Edvard Munch Sikoly és Madonna című elrabolt festményeit megsemmisítették - ezt az értesülést közölte csütörtökön a Dagbladet című norvég lap `oslói bűnöző körökre` hivatkozva.

<

A lap szerint mindkét képet elégették, hogy a rendőrség ne találhasson bűnjeleket. A két világhírű képet az oslói Munch múzeumból rabolták el, s aztán állítólag egy nyaralóban őrizték. A Dagbladet egyébként utal rá, hogy ugyanez tűnik egy titkos rendőri jelentésből is. Az oslói rendőrség szóvivője kétkedéssel reagált a lap jelentésére. `Normális körülmények közt nem használjuk hitelt érdemlő forrásként a lapot` - jelentette ki az ügyben folytatott gyomozást vezető Iver Stensrud csütörtökön az NRK norvég rádiónak.

 

A két elrabolt kép

 

Jelenleg a rablással kapcsolatban három gyanúsított személyt tartanak előzetes letartóztatásban. A rendőrség nagyon titkolódzó az üggyel kapcsolatban. A norvég Munch (1863-1944) két festményét, amelynek együttes értéke becslések szerint legkevesebb - mintegy 14 milliárd forintnak megfelelő - 450 millió norvég korona, augusztus 22-én rabolták el.

 

(Múlt-kor/Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Állítólag elégették az elrabolt Munch-festményeket

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra