Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Összevesztek a borostyánszoba kutatói

2008. március 4. 16:00

Abbamaradt a két tonna náci aranyat és a borostyánszobát rejtő titokzatos barlang feltárása: a projektben résztvevő kincsvadászok ugyanis összevesztek a kutatás mikéntjén.

<

Ez így, ebben a formában
nem kerülhet elő

Nemrég számoltunk be arról, hogy hamarosan előkerülhet a világ nyolcadik csodájaként is emlegetett borostyánszoba. A kutatás egyik résztvevőjének apja ugyanis a világháborúban a Luftwaffénak dolgozva jegyezte le, hogy azt Deutschneudorf mellett temethették el.

Kezdetben a helyi polgármester is lelkesedett az akció iránt, és nemrég elkezdődtek az ásási munkálatok. Azok azonban a bombáktól és csapdáktól való félelem miatt eddig igen lassan haladtak, és ma kutatás vezetőinek sikerült összeveszni azon, hogy hol és milyen mélységben érdemes ásni, így a polgármester megvonta az engedélyt a helyszínen dolgozó munkásoktól.

Ha ez nem lenne elég, a szenzációs bejelentés hírére amatőr kutatók és újságírók tucatjai, több száz ember özönlötte el a környékbeli településeket, és most mindannyian a legendás kincs keresésével foglalkoznak.

A kincsvadászok optimizmusára lehangolóan hathat az is, hogy Mihail Pjotrovszki, az Ermitázs igazgatója is hallatta hangját az ügyben, aki szerint a kutatók nagyon csalódottak lehetnek majd, ugyanis a megmunkált borostyán nem viseli túl jól, ha egy hasonló barlangban tárolják. Szerinte a borostyánszobát valószínűleg sosem találják meg, és ez csak egy igen hatásos PR-akció lehet.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Összevesztek a borostyánszoba kutatói

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra