Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Természetrajz a Római Birodalomról

2007. augusztus 28. 14:00

Grüll Tibor arra vállalkozott, mint hogy a valaha létezett leghosszabb életű birodalom, az Imperium Romanum működésének titkát kutatva annak kevéssé ismert fejezeteit mutassa be.

<

A Pécsi Tudományegyetem docense, a Szent Pál Akadémia tanszékvezető főiskolai tanára fő kutatási területe az ókori Római Birodalom, a hellenisztikus és római kori zsidóság a és korai kereszténység története. Az elmúlt évtizedben több alkalommal kutatott Izraelben, melynek eredményeit hazai és nemzetközi konferenciákon tette közzé, rangos magyar és idegen nyelvű szakfolyóiratokban publikálta.

Tavaly a Múlt-kornak adott interjújában hosszan beszélt az izraeli ásatások eredményeiről és további lehetőségeiről.

A könyv a római imperializmus nyomába eredve próbál választ keresni a birodalom létezésének és fennállsásának tikaiba. A könyvből sok lényeges kérdés mellett az alábbiakra is választ nyerhetünk:

Sok ehhez hasonló, modern korunkat izgató kérdésre kaphat választ az olvasó. A legújabb történeti és régészeti kutatások eredményeinek bemutatása mellett a szerző igen gazdag jegyzetapparátussal, névmutatóval, és az idegen szavak magyarázatával ellátott könyvében tartalmas ókori utazásra hívja az érdeklődőket.

Grüll Tibor: Az utolsó birodalom. Az Imperium Romanum természetrajza. Bp., 2007. Typotex. 328 o. Historia Mundi. Ára: 3200 Ft.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Természetrajz a Római Birodalomról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra