Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Louvre lett 2006 leglátogatottabb múzeuma

2007. január 25. 17:00

Az első összesítő felmérés szerint a tavalyi 8,3 millió látogatóval új rekordot állított fel a párizsi Louvre és ezzel a világ leglátogatottabb múzeuma volt

<

2005-ben 7,5 millióan keresték fel a Louvre különböző kollekcióit és rendezvényeit. A növekedés egyaránt érintette az állandó gyűjteményeket és az időszakos kiállításokat.

A Louvre kiemelte, hogy a növekvő idegenforgalomnak köszönhetően gyarapodott a külföldi látogatók száma, de tapasztalható volt a hazai közönség fokozott érdeklődése is. Mindez a rendkívüli rendezvényeknek, az egymást folyamatosan követő időszaki kiállításoknak és a péntek esti meghosszabbított nyitvatartásnak is köszönhető.

2006-ban a Louvre 17 kiállítást szervezett, köztük az Ingres műveiből rendezett (február 24-május 15.) 379 ezer nézőt vonzott, az indiai nagymogulok kincseit bemutató (július 5-szeptember 4.) látogatóinak száma 90 ezer volt. Az év végi Rembrandt- és Hogarth-kiállításokat összesen 212 ezer érdeklődő kereste fel. A múzeum honlapjára (www.louvre.fr), amelyen az állandó gyűjtemények 35 ezer darabja tekinthető meg, 9,6 millió internetező kattintott rá az elmúlt évben.

A hivatalos összegzést februárban teszik közzé.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Louvre lett 2006 leglátogatottabb múzeuma

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra