Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Új múzeummal készülnek Kínában az olimpiára

2008. február 1. 18:00

Május végére készül el Pekingben az új Tudományos és Műszaki Múzeum, amelynek nyitókiállításán az ország legféltettebb kulturális ereklyéit mutatják be.

<

Az ország múzeumaiból több mint 300 kiemelten fontos és védett tárgyat kívánnak összegyűjteni, hogy a július 15-re tervezett megnyitóhoz kapcsolódva egy kiállításon mutathassák be ezeket a ritkaságokat.

A 4,8 hektáros területen felépülő múzeum formatervezésében az ősi kínai tudományos gondolkodást és a modern technológiát ötvözi, az épületeket úgy rendezték el, hogy egy óriási ősi kínai lakatra hasonlítsanak.

`Az építkezés 2006 májusában kezdődött, amely nemsokára a végéhez ér. Jelenleg a a vízszigetelésen, szellőztető berendezéseken és a fagy elleni rendszereken dolgozunk` - mondta Hszin Ping (Xin Bing) megbízott gondnok.

A múzeum az olimpiai események központi helyszínétől, a pekingi Nemzeti Stadiontól északra található, hivatalosan 2009 szeptemberétől adják át a nagyközönségnek, kiállítások, tudományos kutatások és egyéb rendezvények számára is az egyik legszínvonalasabb közintézmény lesz. A tudományos és műszaki múzeum jelenlegi épületét 1988-ban építették, amelyet 2000-ben egyszer már bővíteni kellett.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Új múzeummal készülnek Kínában az olimpiára

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra