Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Közszolgálati történelem tévén és weben

2007. augusztus 13. 09:49

20 millió dolláros televíziós és webes multimédia tartalomfejlesztést indít az amerikai közszolgálati tévé az amerikai történelemről.

<

A 2005-ben elindított tartalomfejlesztési program olyan műsorterveket dolgoztatott ki a közszolgálati televíziók szerkesztőivel, amelyek `mérhetően javítják` a középiskolások történelemtudását. A tanárok, filmesek és tartalomfejlesztők bevonásával zajló munka eredménye 88 műsorterv volt, amelyből az amerikai közszolgálati tévé (PBS) hetet választott ki a próbaadás elkészítésére.

A 20 millió dolláros tartalomfejlesztés technológiai hátterét biztosító bostoni WGBH TV elnökhelyettese, Brigid Sullivan szerint a tizenéveseket ott lehet elcsípni, ahol éppen vannak, vagyis többnyire az új média világában.

PBS History

Az egyik webes ötlet a "virtuális kongresszus" megrendezése, amelyben online együttműködés során a törvényhozó hatalom működését lehet megismerni. A "Flashback" nevű reality showban és a hozzá kapcsolódó online játékban az amerikai történelem legismertebb fordulatait lehet újrajátszani. Az "amerikai dinasztiák" című online szerepjátékban pedig történelmi figurákkal kerülnek virtuális kapcsolatba a diákok.

Az elkészült fejlesztéseket a PBS szakértői fogják értékelni a történelemtanítás pedagógiai szempontjai szerint, majd a legígéretesebb projekteket 2009-ben el is indítják.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Közszolgálati történelem tévén és weben

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra