Paprikás csirkét főztek Mongóliában
2007. július 8. 14:00
Mongóliában úticéljához érkezett a magyar Szilasfood-Lucullus Góbi Expedíció. A csapat ebből az alkalomból paprikás csirkét is főzött, amellyel Altajban megkínálták a helyi elöljáróságokat is.
<
Korábban még teát főztek |
A hét tagú csapat arra vállalkozott, hogy Góbi-sivatag mongóliai szakaszán, Dalanzadgad és Altaj település között lóháton tesz meg mintegy 1000 kilométert 30 nap alatt. Eközben gasztronómiai, egészségügyi, rádiótechnikai és más kutatásokat végeztek.
Az expedícióban részt vett a Lucullus Baráti Társaság több tagja, akik arról váltak híressé, hogy tavaly az Északi-sarkon főztek paprikás csirkét, majd idén a Budapest-Bamaco ralin tevehúsos tarhonyát készítettek. A paprikás csirke már-már szimbolikus ételükké válik, hiszen most Mongóliában főzték meg.
Az expedíció pénteken autóval utazik Ulánbátorba, ahol átadja a Magyar Nemzeti Múzeum ajándékát a Mongol Történeti Múzeumnak. A Magyar Nemzeti Múzeum Radnóti Andor, magyar származású volt mongol egészségügyi főbiztos fényképeinek digitális változatát, valamint a múzeum üzenetét küldte el az expedíció tagjaival. A magyar csapat július 12-én érkezik meg Budapestre.
(Múlt-kor/MTI-Panoráma)