Múlt-kor.hu

Korábban is gyilkolhatott Hasfelmetsző Jack

Korábban is gyilkolhatott Hasfelmetsző Jack

2008. szeptember 8. 16:15

Hasfelmetsző Jack az eddig hittnél 25 évvel korábban ölhette meg első áldozatát - derül ki egy nyugdíjas nyomozó legújabb könyvéből.

A közvélekedés szerint Hasfelmetsző Jack legalább öt prostituáltat ölt meg és belezett ki kegyetlenül 1888 augusztusa és novembere között a londoni East End környékén. Trevor Marriott szerint azonban a gyilkosságok nem ekkor, hanem már 1863 és 1872 között elkezdődhettek.

A nyugdíjas nyomozó szerint ugyanis az - egy London közepén található bordélyban - 1863 áprilisában megölt 28 éves prostituálttal, Emma Jacksonnal is hasonló körülmények között végeztek, mint a későbbi áldozatokkal. A nőnek öt nyaki sebe volt, és értéktárgyait nem vitték el. Az ügy mindörökre megoldatlan maradt.

Marriott szerint kilenc évvel később, 1872 karácsonyán Harriet Buswellre is átmetszett torokkal találtak rá. A nyomozó szerint az eset hasonló a későbbiekhez: a prostituált is épp egyik kliensétől tartott hazafelé, akikor megölhették.

A férfi a Jack the ripper: The 21st Century Investigation (Hasfelmetsző Jack: a 21. századi nyomozás) című könyvében ezért azt állítja, hogy ezek a gyilkosságok mintegy előtanulmányai lehettek a későbbi eseteknek, hiszen a gyilkos itt nem trancsírozta fel áldozatait, és nem vitte magával azok belső szerveit.

Marriott szerint persze talán az is feltételezhető, hogy a későbbi gyilkosságok során sem Hasfelmetsző belezte ki áldozatait, és a nők szerveit aközben távolította el valaki, hogy a gyilkosság helyszínéről a hullaházba szállították azokat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Korábban is gyilkolhatott Hasfelmetsző Jack

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. ősz különszám: Sorsok, Legendák, Küzdelmek

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra