Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Tíz híres kurtizán, aki beírta nevét a történelembe

2017. március 29. 12:33

<

A londoni bordélytól a francia udvarig

Emma Elizabeth Crouch 1835 körül született Londonban. Fiatal korában Franciaországban tanult egy egyházi bentlakásos iskolában, ahol egy magasan művelt fiatal hölggyé nevelkedett. Londonba visszatérve szigorú anyai nagyanyjával élt egészen az estéig, ami megváltoztatta az életét. Egy nap hazafelé tartva az utcán egy idősebb férfi lépett hozzá és elvitte magával egy kocsmába, ahol leitatta a lányt, majd végül elvette a szüzességét. Amikor Emma másnap felébredt a férfinek már hűlt helye volt, mindössze egy 5 fontos bankjegyet hagyott maga után – ami abban a korban nagy pénznek számított.

Valószínűleg ezen élmény hatására döntött úgy, hogy prostituáltnak áll. Kezdetben egy hírhedt londoni bordélyban kezdett dolgozni, majd hamarosan továbbállt Párizsba. Célja ekkor már egyértelműen az volt, hogy egy „kitartott” asszony legyen, akinek életét gondosan kiválogatott szeretői finanszírozzák. Bár a francia fővárosban kezdetben egyszerű utcai prostituáltként kellett tengetnie napjait, de fokozatosan sikerült felküzdenie magát az előkelő és gazdag réteg hálószobáiba. Ekkoriban vette fel a Cora Pearl nevet és a Párizsban töltött évei alatt olyan hírességeket is a szeretői között tudhatott, mint a holland trónörökös vagy éppen III. Napóleon császár unokatestvére, Napóleon Joseph Charles Paul Bonaparte.

Cora Pearl az 1860-as évekbeli Párizs valóságos „celebjévé” vált, hiszen nem álltak távol tőle a látványos és megbotránkoztató cselekedetek sem. Egy alkalommal szinte teljesen meztelenül, „Éva kosztümben” jelent meg egy jelmezbálon, míg egy vacsora alkalmával egy hatalmas tálon vitette be magát, mint a következő „fogást”. Előszeretettel használta ki szeretőinek egymás iránti féltékenységét annak érdekében, hogy saját tarifáját emelhesse. Fénykorában akár 10 ezer frankot is elkért egyetlen vele töltött éjszakáért.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Tíz híres kurtizán, aki beírta nevét a történelembe

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra