Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Rabul ejtette az Újvilág hódítóit az őslakosok különleges itala

2019. november 19. 17:27 Múlt-kor

<

William Hughes forrócsokoládé-receptje

Hozzávalók:
(körülbelül fél liter kakaókeverék elkészítéséhez)

60 ml kakaóbab töret
100 g 70%-os étcsokoládé, darabokra törve
80 ml kakaópor
80 ml cukor
1 teáskanál vanília
60 ml zsemlemorzsa (ha sűrűbb italt szeretnénk)
0,5 teáskanál tört csilipaprika (helyettesíthető ugyanennyi őrölt fahéjjal is, ha kevésbé pikáns italra vágyunk)
Tej (240 ml minden 3 evőkanálnyi kész keverékhez)

Elkészítés

A kakaóbab töretet pirítsuk serpenyőben, amíg fényessé nem válnak, és el nem kezdenek igazán illatozni. Ezt követően minden összetevőt helyezzünk turmixgépbe (esetleg kézi mozsárba), és daráljuk/őröljük, amíg laza egyveleggé nem válnak. A tejet a tűzhelyen vagy mikrohullámú sütőben melegítsük fel, és minden 240 ml tejhez keverjünk három evőkanálnyi kakaókeveréket.

Megjegyzések

Hughes számos egyéb összetevőt is felsorol (lásd fent), amelyeket az őslakosok vagy a spanyolok körében szokás volt a kakaóitalhoz adni. Az ezekkel való kísérletezés által mindenki tökéletesen ízlésére szabhatja a világhódító kakaó eredeti formáját – „helytelen” recept nincs!

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Rabul ejtette az Újvilág hódítóit az őslakosok különleges itala

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. őszi különszám: Ármány és szerelem a Fehér Házban

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra