Múlt-kor.hu

Nyolc hírhedt emberrablás, amely nyomot hagyott a történelmen<br />

Nyolc hírhedt emberrablás, amely nyomot hagyott a történelmen

2017. december 15. 14:24

A gyerekrablás, amely megrázta Amerikát

1932-ben egy brutális bűntett rázta meg az Egyesült Államokat. Charles Lindbergh – aki azzal vált híressé, hogy elsőként repülte át az Atlanti-óceánt – március 1-jének éjszakáján fedezte fel, hogy kisfia, az alig másfél éves Charles eltűnt a család hopewelli otthonából. A gyermek helyén csak egy papírcetlit találtak, amelyen az elrablók 50 ezer dollár váltságdíjat követeltek.

A kétségbeesett Lindbergh ki is fizette a pénzt, mire azt az információt kapta, hogy fia egy hajón van, nem messze Massachusetts partjaitól. A helyszínre érkező rendőrség azonban nem találta sehol a kis Charlest. A kisfiú akkorra már szétmarcangolt holttestét hat héttel később találták meg alig egy mérföldre a család otthonától az erdőben. A rendőrség szerint a rablók már az elrablás éjszakáján végezhettek vele.

A nyomozás ezután évekig nem vezetett eredményre, míg végül a váltságdíjként kifizetett – és megjelölt – bankjegyek egyikének feltűnése révén elfogták a német származású asztalost, Bruno Hauptmannt. A férfinél 14 ezer dollárt találtak a Lindbergh által kifizetett összegből és bár Hauptmann azt állította, hogy a pénz egy halott barátjához tartozott, 1936-ban villamosszékben kivégezték őt.

Nyolc hírhedt emberrablás, amely nyomot hagyott a történelmen<br />

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. tél: Fagyos téli ütközetek

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra