Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Klasszikus és modern elemekkel tarkítják A hattyúk tavát a Margitszigeten

Klasszikus és modern elemekkel tarkítják A hattyúk tavát a Margitszigeten

2024. március 1. 17:50 MTI

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

<

A darab Angelin Preljocaj koreográfiájával a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álomvilágába kalauzolja a nézőket – olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, Angelin Preljocaj már több mint négy évtizede a nemzetközi és francia kortárs táncélet kiemelkedő alakja, aki innovatív kollaborációival, valamint immár a Francia Képzőművészeti Akadémia koreográfiai szekciójának tagjaként formálja a táncművészetet.

Munkásságában meghatározó szerepet kap a klasszikus zenei kompozíciók újraértelmezése, legyen szó Prokofjev Rómeó és Júliájáról, Sztravinszkij Tavaszi áldozatáról vagy a nyáron Budapestre érkező A hattyúk taváról.

Az előadás zenei alapját Pjotr Iljics Csajkovszkij művei adják, 79D kortárs elektropop szerzeményeivel ötvözve. Angelin Preljocaj célja, hogy harmóniát teremtsen a klasszikus és a modern között.

A történetben a mai kor problémáira, különösen az ökológiai és klimatikus kérdésekre helyezi a hangsúlyt.

Mint a közleményben idézik, a koreográfus monumentalitása miatt sokáig nem mert hozzányúlni ehhez a darabhoz, 2020-ban mégis színpadra állította a művet.

„Csajkovszkij dallamait elektronikus zene segítségével emeltem át a mi világunkba, aktualizálva a mondanivalót” – mondta.

Mint írják, a fények és látványos effektek összjátéka, Igor Chapurin jelmez- és Boris Labbe videótervezése mind hozzájárul ahhoz, hogy a nézők különleges világba csöppenjenek.

Az előadásról további információ a https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/a-hattyuk-tava-kortars-balett-26-tancosra/ linken érhető el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Klasszikus és modern elemekkel tarkítják A hattyúk tavát a Margitszigeten

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra