Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Himmler és köre „árja” miszticizmusa váltotta volna fel a kereszténységet a Harmadik Birodalomban

2021. március 3. 15:16 Múlt-kor

Az árja Krisztus

A téma szakértői List mellett barátját, a kiugrott cisztercita szerzetest, Jörg Lanz von Liebenfelst (1874–1954) tartják – a témával foglalkozó egyik legkiválóbb történész, Nicholas Goodrick-Clarke nyomán – az árjozófusoknak nevezett teoretikusok legjelentősebb képviselőjének.

Liebenfels a pángermán misztika egyik úttörőjeként kidolgozta a teozoológia néven ismert okkult nézetrendszert, amely szerint Atlantisz lakói a természetfeletti képességekkel rendelkező istenemberek, a theozoonok közvetlen leszármazottai voltak, és egymással szavak nélkül is tudtak kommunikálni.

Atlantisz bukása után a sziget lakói két csoportra szakadtak. Az egyik létrehozta a germán civilizációt, a másik pedig az ókori közel-keleti kultúrákat, ám az ekkoriban bekövetkező fajkeveredés végzetesnek bizonyult. Liebenfels bizarr elmélete szerint a nem árja fajok az emberek és bizonyos állati fajok egyesüléséből jöttek létre.

Atlantisz isteni leszármazottjai elveszítették természetfeletti erejüket, az alsóbbrendű lények pedig a zsidók vezetésével kezdettől a fajilag tiszta árják elpusztítására törekedtek, akikkel többek között Mózes és Jézus Krisztus (!) is szembeszállt.

Az árjozófus az évezredek óta tartó hanyatlás megállítására az alacsonyabb rendű fajok egyedeinek kasztrálását, sterilizálását, valamint faji törvények bevezetését javasolta. Liebenfels ún. szaporító kolostorok létrehozását is szorgalmazta, ahol árja férfiak és nők egyesülése révén biztosíthatták volna a tiszta germán vér fennmaradását. Lanz nézetrendszerének terjesztésére 1906-ban Ostara néven folyóiratot is indított, amelynek olvasói közé tartozott egy bizonyos Adolf Hitler is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Himmler és köre „árja” miszticizmusa váltotta volna fel a kereszténységet a Harmadik Birodalomban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra