Múlt-kor.hu

Hat sorsfordító családi viszály a történelemből

2018. január 9. 14:08

Az örökösök csatája

Sterling és Stephen Clark a 20. század fordulójának igazi aranyifjai voltak. Mesés vagyonukat nagyapjuktól, Edward Clarktól örökölték, aki a világhíres varrógépet megalkotó Isaac Meritt Singer gyárának tulajdonostársa és korának sikeres ingatlanmágnása volt. 1882-es halála idején mintegy 50 millió dollár értékű örökséget hagyott utódaira.

Nem meglepő talán, hogy a két testvér között éppen az örökség ügye okozta a konfliktust, igaz nem közvetlenül. Sterling, aki igazi kalandorként szolgált az Egyesült Államok hadseregében először a Fülöp-szigeteken, majd Kínában a boxerfelkelés idején, 1919-ben feleségül vett egy francia színésznőt, akinek egy korábbi kapcsolatából már volt egy törvénytelen gyermeke.

Amikor 1923-ban Sterling szerette volna úgy módosítani a családi alapítvány szabályait, hogy új családja is részesedhessen az örökségből, a dörzsölt üzletember Stephen ennek keményen ellenállt. A helyzet odáig fajult, hogy a két testvér ököllel esett egymásnak, majd életük hátralévő évtizedeiben már egy szót sem szóltak egymáshoz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hat sorsfordító családi viszály a történelemből

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra