Múlt-kor.hu

Elveszettnek hitt, Freddie Mercuryval készült dalnak örülhetnek a Queen-rajongók

Elveszettnek hitt, Freddie Mercuryval készült dalnak örülhetnek a Queen-rajongók

2022. június 8. 20:17 MTI

A Queen együttes két tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos bejelentette, hogy várhatóan szeptemberben egy, a közönség számára eddig ismeretlen, elveszettnek hitt dalt tesz közzé Freddie Mercury énekével.

„Egy kis gyöngyszemre leltünk Freddie-től, amiről valahogy elfeledkeztünk” – mondta a 72 éves Roger Taylor egy rádióműsorban. A Queen-alapító szerint az 1980-as években, a Miracle-album idején született dal csodálatos, megtalálása pedig valódi felfedezésnek számít. A dobos szenvedélyesként jellemezte a Face It Alone című kompozíciót.

Brian May hozzátette, a dal valahogy elveszett a szemük elől, bár korábban még terveztek vele dolgozni. „Megnéztük sokszor, de azt mondtuk: nem, ezt már nem tényleg nem lehet megmenteni.”

Felidézte, hogy végül egy kiváló hangmérnökcsapattal sikerült a dalt újra felvenni. May szerint a munka olyan volt, mintha kis darabkákat öltöttek volna össze, a kész alkotást azonban csodálatosnak nevezte, amely megérinti az embert.

May és Taylor szombaton együtt játszott Adam Lambert énekessel II. Erzsébet királynő platinajubileuma, vagyis trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából.

Lambert már régóta énekli a Queen-dalokat az 1991-ben, az AIDS szövődményeiben meghalt Freddie Mercuryt helyettesítve, jelenleg is európai turnén vannak. A királynő tiszteletére a két legnagyobb slágerüket, a We Will Rock You és a Don't Stop Me Now-t adták elő.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elveszettnek hitt, Freddie Mercuryval készült dalnak örülhetnek a Queen-rajongók

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. ősz: Megrázó másnapok

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra