Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Don Quijote New Yorkban hódít

2005. április 20. 11:00

A PEN Klub nemzetközi írófesztiválján (PEN World Voices) Miguel de Cervantes életművéről is megemlékeztek a New York-i Közkönyvtárban.

<

Laura Restepo, Paul Auster, Claudio Magris, Antonio Munoz Molina, Salman Rushdie, Margaret Atwood, Assia Djebar és Norman Manea a színfalak mögött



A 2005. április 16-22. között megrendezett egyhetes Pen World Voices fesztiválra több mint 45 ország több mint 100 írója érkezik New Yorkba, hogy részt vegyen a politikától az irodalmon és történelmen át az erotikáig számos témát felölelő felolvasásokon és beszélgetéseken.

A fesztivál elsősorban az amerikai olvasók érdeklődését kívánja tágítani. A megnyitón az amerikai PEN Klub elnöke, Salman Rusdie elmondta:  "Úgy tűnik, elveszítjük azt a képességünket, hogy odafigyeljünk egymásra. A világtörténelem ezen pillanatában nagyon fontos volna, hogy az amerikai emberek érzékeljék, hogy a világ hogyan gondolkodik." Egy ilyen párbeszéd megkezdése "döntő fontosságú, különösen akkor, amikor a politika kevés érdeklődést mutat a globális párbeszéd fenntartására."

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Don Quijote New Yorkban hódít

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra