Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Barlang ősi rajzokkal eladó!

2004. január 8. 09:00

Szívesen vásárolna egzotikus régiséget? Egy dél-franciaországi gazda mindössze egymillió euróért árulja a birtokán lévő, őskori rajzokkal díszített barlangját.

<

A Varázsló Barlangja Saint-Cirqben
`Már hetvenhat éves vagyok, és belefáradtam a tursitákba. Nem tudom már mindenkinek végigmutogatni a barlangot, fáraszt a fel- és lemászkálás` - magyarázta döntését a Dordogne megyei Ernest Paluzzano. Az olasz származású gazda saját bevallása szerint eddig évente több ezer turistát kalauzolt végig évente `Grotte du Sorcier` (a Varázsló barlangja) névre hallgató barlangján.



Paluzzano 1969-ben vásárolta meg a Saint-Cirq városka területén lévő telket. A rajta fekvő barlang elnevezése arra az őskori emberábrázolásra utal, melyen az arc, a hát és a végtagok is kivehetők.

A barlangot és a szakértők szerint 15 - 22 000 éves rajzokat 1952-ben fedezte fel egy amatőr régész (civilben fogorvos).

Mint Paluzzano elmondta az AFP francia hírügynökségnek, garmadával érkeznek hozzá a telefonhívások, mióta néhány napja az "Eladó" táblát kifüggesztette a barlangra.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Barlang ősi rajzokkal eladó!

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra