Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Bill Cosby adakozik a rabszolgamúzeumnak

2004. szeptember 27. 13:54

Egymillió dollárt kíván adományozni Bill Cosby színész-komikus annak a tervezett múzeumnak, amely az afrikai amerikaiak történetét és kultúráját, a rabszolgaság intézményét kívánja átfogóan bemutatni.

<

Cosby 10 koncertjének bevételét, megközelítően legalább egymillió dollárt szándékozik átadni a tervezett Nemzeti Rabszolga Múzeumnak - közölték a tervezett múzeum illetékesei. A művész egyébként ugyancsak tagja a szervezéssel megbízott testületnek.


"Szükségünk van a történelemre, hisz meg kell mutatnunk gyermekeinknek elődeik erejét" - mondta Bill Cosby a virginiai Fredericksburgban, ahol az elképzelések szerint a múzeum felépül majd 2007-re.


L. Douglas Wilder, Virginia állam volt kormányzója, aki egyébként az Egyesült Államok történetének első fekete bőrű kormányzója volt, a terv bejelentésekor 200 millió dollárra becsülte a kivitelezés költségeit. A szervező bizottság azt reméli, hogy a költségek egy részét - terveik szerint mintegy 20 millió dollárt - különböző jótékonysági rendezvényekkel fedezni tudják.


(MTI Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Bill Cosby adakozik a rabszolgamúzeumnak

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra