Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Két héttel tovább tekinthető meg a Matisse-kiállítás Budapesten

Két héttel tovább tekinthető meg a Matisse-kiállítás Budapesten

2022. október 17. 15:38 MTI

Az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, november 1-jén zár a Matisse-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban – közölte a fővárosi intézmény vasárnap az MTI-vel.

<

Egymillióhoz közelít a látogatók száma

Az Henri Matisse. Gondolatok színe. Remekművek a párizsi Pompidou Központból című tárlatot a június végi megnyitása óta eddig már több mint százezren látták.

A több mint 150 művet felvonultató bemutató az első átfogó, reprezentatív kiállítás Magyarországon a francia mester műveiből – áll a közleményben.

A párizsi Pompidou Központtal együttműködésben megvalósuló kiállítás nyolc kronologikus-tematikus szekcióban mutatja be Matisse munkásságát a korai alkotásoktól egészen az ötvenes években készített művekig.

Az életmű olyan központi jelentőségű kérdéseit érinti, mint a vonal és a szín viszonya vagy az enteriőr és az alak összefüggései.

A Szépművészeti Múzeum kiállítása a matisse-i életmű műfaji sokszínűségét is megvilágítja, ugyanis a mintegy 30 festményen túl egyedi és sokszorosított grafikai alkotásokkal is találkozhat a közönség, valamint 17 szobor is helyet kapott a tárlaton.

A kiállítás külön szekcióban mutatja be a művész késői fő művéhez, a vence-i dominikánus kápolnához készített monumentális üvegablakterveit.

A Szépművészeti Múzeumban október 27-én El Greco műveiből nyílik nagyszabású kiállítás.

Az összesen csaknem hetven művet bemutató tárlaton a látogatók több mint félszáz alkotást láthatnak majd a spanyol-krétai mestertől.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Két héttel tovább tekinthető meg a Matisse-kiállítás Budapesten

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra