Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kártérítést követel a Dakar-rali miatt Chile

2010. május 13. 12:36 MTI

Több mint félmillió dolláros kártérítést kér a januári Dakar-rali résztvevői által a régészeti és történelmi helyszíneken okozott károk miatt az illetékes chilei kormányhivatal.

<

Az El Mercurio című helyi napilap jelentése szerint a hivatal mintegy 570 ezer dollárt (123 millió forint) vár a chilei Nemzeti Sportintézettől, amely az autóverseny egyik házigazdája volt.

A Nemzeti Műemlékek Tanácsa tájékoztatásul közölte, hogy a versenyzők a rali útvonalán található 111 védett helyszínből 56-ot megrongáltak, ebből 13 - főként a Quillaga régióban fekvő - helyszínen pedig súlyos károkat szenvedtek a régészeti emlékek. Négy olyan régészeti lelőhelyet is több mint ötven százalékos károsodás ért, amely a spanyol hódítás előtti, bennszülöttek által készített kőeszközöket őrzött. A tanács szóvivője elmondta, hogy tavaly is kaptak kompenzációt a rali okozta károkért, azt azonban nem árulta el, hogy mennyit.

A Buenos Airesből induló és Chilén át ismét oda érkező 2010-es Dakaron több mint 270 jármű vett részt. Jövőre ismét Argentína és Chile lesz a verseny házigazdája.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kártérítést követel a Dakar-rali miatt Chile

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra