Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Botránykönyv Franco eltitkolt fiáról

2007. május 8. 17:00

Fernando Gracia újságíró-író Franco titkos fia című, nemrég megjelent könyvében alaposan megtépázta a Caudillo mítoszát.

<

Gracia és Franco

Gracia szerint Franco egész életében rejtegetett egy titkot: volt egy törvénytelen fia, aki az egyik alárendeltjének feleségével tartott kapcsolatából született még 1936-ban, amikor ő a Kanári-szigetek katonai zónájának parancsnoka volt - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A könyvből kiderül, hogy Franco apja, Nicolas Franco is "megtévedt": annak idején elhagyta feleségét, és intim kapcsolata volt egy 14 éves Fülöp-szigeteki lánnyal, akit teherbe ejtett. A megszületett fiú létét szintén gondosan titkolták, mert a pedofilnak tartott viszony véget vetett volna Nicolas Franco tengerésztiszti pályájának.

Gracia a könyvben elemzi a diktátor egyes jellemvonásait, és azt írja: komplexusai voltak anyja családjának számára nem eléggé megfelelő társadalmi helyzete miatt.

A könyv a szakértők szerint sikerre számíthat, mert a Franco személyére vonatkozó kíváncsiság még ma is él az emberekben, különösen azokban, akik megélték uralmát.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Botránykönyv Franco eltitkolt fiáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra