Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Fotókiállítás az 1956-os határ menti eseményekről Sopronban

2007. február 22. 16:00

A magyar-osztrák határ mentén 1956-ban történt eseményekről látható fotókiállítás a soproni Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban - jelentette be Fodor Tamás polgármester.

<

Közlése szerint a szerdától megtekinthető tárlat különlegessége, hogy a fényképek zöme a szomszédos Ausztriában készült, így az eseményeket és a magyar menekültek ellátását, felkarolását megörökítő fotók osztrák szemszögből adnak képet a fél évszázaddal ezelőtti történésekről.

Fodor Tamás elmondta: a kiállítás anyagát tavaly ősszel Kismartonban (Eisenstadtban) látta, s ott találkozott egykori szemtanúkkal is, akik a magyar forradalom leverése utáni hónapokban karitatív segítséget nyújtottak a menekülteknek.

A korabeli fotók is erről a segítőkészségről tanúskodnak - tette hozzá.  A polgármester kiemelte: az osztrák anyagot soproni fotósok munkái egészítik ki; a képek a burgenlandi főváros kiállításán is láthatók voltak. A március 10-ig megtekinthető kiállításon a fotókon kívül korabeli osztrák és magyar újságok idézik fel az 1956-os történések hangulatát.

Eddig még soha be nem mutatott, a világszervezet genfi archívumából előkerült, 1956-os menekültekről készült képeket tett közzé az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális képviselete Budapesten. A Múlt-koron az összes képet bemutattuk, ismerje meg Ön is a kollekciót!

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Fotókiállítás az 1956-os határ menti eseményekről Sopronban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra