Múlt-kor.hu

A fekete kontinens tudománya

2006. június 28. 15:30

A magyar afrikakutatók új honlapja az afrikanisztika és a fekete kontinensre vonatkozó tudományos kutatásokról szóló hírek, linkek és érdekességek összegyűjtésére jött létre.

A magyar Afrika-kutatás mostoha körülményekhez és méltatlan mellőzöttséghez szokott. Az Afrikával foglalkozó antropológia, néprajz, a szociológia, a történelem, a régészet, a nyelvészet, az ökológia, a geológia, a politológia, a közgazdaságtan és más tudományterületek kutatóinak diskurzusát kívánja integrálni a Geopolitikai Tanács Afrika Kutatási Központja.

Magyar Afrikanisták Adatbázisa (MAA) tartalmazza az összes olyan regisztrált személyt, illetve szervezetet, akik munkájuk, kutatásuk miatt Afrikával foglalkoznak.

A linkajánlóban az Afrikával foglalkozó honlapok hasznos gyűjteménye várja a látogatót, elsősorban pályázáshoz, tájékozódáshoz és a további kapcsolatfelvételhez.

A tanulmányok között elolvashatunk a budapesti Brit Nagykövetség a Dél-Afrikai Köztársaság Nagykövetségével együttműködésben újságírók számára létrehozott Afrika díj (PDF) mellett néhány konferenciabeszámolót is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A fekete kontinens tudománya

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra