Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Szállodát építene Békéscsaba a Pósteleki-kastélyból

2005. december 16. 12:00

Az 1900-as évek elején Wenckheim Frigyes által épített neobarokk kastély jelenleg romos állapotban van, estleges felújításának költségeit a hasznosítás függvényében 1-2 milliárd forintra becsülik.

<

Szállodát építene Békéscsaba városa a megyeszékhely és Gyula között található Pósteleki, egykori Wenckheim-kastélyból - közölte az MTI-vel a városi képviselő-testület gazdasági bizottságának elnöke. `A békéscsabai képviselők (...) csütörtöki ülésükön elfogadták a kastélyok hasznosításával foglalkozó Pannon Kastélyhasznosító Kft. együttműködési ajánlatát, így a gazdasági társaság előkészítheti a fejlesztési terveket és megkezdheti a lehetséges befektetők keresését` - mondta Futaki Géza.

A kastély homlokzata ma

Az 1900-as évek elején Wenckheim Frigyes által épített neobarokk kastély jelenleg romos állapotban van, estleges felújításának költségeit, a hasznosítás függvényében 1-2 milliárd forintra becsüli a képviselő. Maga a kastély és a hozzá tartozó kert alapterülete meghaladja a 3.200 négyzetmétert, de környezetében 7,5 hektár erdő is található.

A Pannon Kastélyhasznosító Kft. szakértői szerint a kastély még jelenlegi állapotában is alkalmas arra, hogy egy négycsillagos szállodát alakítsanak ki belőle. A felújítás esélyét növeli, hogy a közelében rövidesen elkészül a békéscsabai regionális repülőtér beton kifutópályája, s az ideutazó turisták élvezhetik a térség termálvizeinek egészségjavító hatásait is - mondta egyebek mellett Futaki Géza.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Szállodát építene Békéscsaba a Pósteleki-kastélyból

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra