Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Londoni múzeumlátogatás iPoddal

2005. december 13. 13:55

A Victoria és Albert Múzeum iPodokon hallgatható audiovizuális kalauzokkal teszi változatosabbá egyébként is rendkívül sokszínű gyűjteményeit.

<

Minden tárgynak van története
A kezdeményezés a Victoria és Albert Múzeum gyűjteményeibe kíván életet lehelni. A podcastok tartalmazzák a kiállítási tárgyakat és leírásukat, a kísérő szövegeket pedig hat részben le lehet tölteni az internetről.

Az audio kalauzok felhasználása roppant egyszerű: az adás iTunes vagy egyéb más xml-formátumot kezelő programban a feliratkozás után rögtön le is töltődik a kütyüre. (A további technikai információkat a különleges projekt oldala tartalmazza.)

Az interaktív adásokban személyes történetek hallhatók: a múzeum kutatói, kurátorai és munkatársai beszélnek az általuk fontosnak és értékesnek tartozó tárgyakhoz fűződő kapcsolatukról.

Jelenleg csak két terem festményeiről készítettek podcastokat, ám ha a megfelelő forrásokat sikerül előteremteni, akkor talán a múzeum legkülönbözőbb korszakokat, kultúrákat tartalmazó gyűjteményeit is bemutathatják majd ebben a formátumban - mondta el Susan McFarland, a "Minden tárgynak van története" című kiállítás egyik összeállítója.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Londoni múzeumlátogatás iPoddal

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra