Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az autózás társadalomtörténetéről a Jövő Házában

2006. november 20. 13:15

A Fenntartható Magyarország beszélgetéssorozat következő előadása november 23-án este a Jövő Házában az autózás jövőjéről és hazai társadalomtörténetéről szól.

<

1900 körül aligha sejtette valaki az autózásról, hogy száz év alatt milyen alapvető kultúraformáló tényezővé növi ki magát, s hogy következményei annyira szerteágazóak, hogy sokrétű társadalmi hatásait szinte lehetetlen követni. Ma már biztosan állítható, a belsőégésű motorok majdnem száz éves dicsőséges fejlődésének vége. De meg tudjuk-e mondani, hogy milyen lesz az autózás jövője? S milyen megoldások várhatók az autózás okozta problémák komplex kezelésére?

November 23-án Az autózás társadalomtörténete és jövője címmel Tóth Attiláné (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Innovációmenedzsment és Technikatörténet Tanszék) tart vitaindító előadást.

Felkért hozzászóló: Majtényi György (történész, Magyar Országos Levéltár).

Időpont: November 23., csütörtök, 18:00-20:00
Helyszín: Jövő Háza, Teátrum-Hajó

Olvasnivaló:
Tóth Attiláné: Elektromos autó (doc)
Majtényi György: Az autózás története 1920-1960 (pdf)
2006 őszétől folytatódik a két éve sikeresen zajló Fenntartható Magyarország beszélgetéssorozat a Jövő Házában "Tudomány - Társadalom - Állampolgári Részvétel" témakörben.

A szervezők szívesen várnak mindenkit, akit érdekel az aktuális tudományos-technológiai kutatások sokrétű társadalmi hatása, szeretne bekapcsolódni egy egyedülálló beszélgetési fórumba, ahol a legújabb tudományos-technológiai kutatások társadalmi hatásainak megvitatására nyílik lehetőség informális környezetben, a Teátrum Hajó részén.

Szervezés: Környezeti Társadalomkutatók

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az autózás társadalomtörténetéről a Jövő Házában

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra