Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Belépődíjat vezetnek be a velencei Szent Márk-székesegyházban az épület megmentésére

2021. május 10. 13:50 MTI

Háromeurós belépődíjat vezetnek be a velencei Szent Márk-székesegyházban a turisták számára, hogy ily módon a látogatók is hozzájáruljanak a bazilika megmentéséhez az árvizektől - jelentette be pénteken Francesco Moraglia velencei pátriárka.

<

A helyieknek is fizetniük kell

Vallásgyakorlás céljára továbbra is ingyenesen felkereshető marad a világhírű templom a hívek számára, akik a misék idejére mehetnek be a bazilikába, vagy egyéni imádkozás céljából az egyik kápolnába egy oldalajtón keresztül.

A látogatói belépődíjat ugyanakkor immár a helyi lakosoknak is meg kell fizetniük a látogatás előjegyzésekor - közölte az egyházi vezető.

A velencei dómba eddig ingyen lehetett belépni, csak egyes részei voltak fizetősek, így a székesegyház múzeuma, kincstára és a Pala d'Oro (Aranytábla), a főoltár hátoldalán látható ikonosztáz, a középkori ötvösművészet egyik leghíresebb alkotása.

A helyi lakosok eddig ingyen csodálhatták meg a bazilika belsejét, csak akkor kellett 2 eurót fizetniük, ha soron kívül akarták látni az aranyozott ikonosztázt, amelynek megtekintése 7 euróba kerül a turistáknak.

A székesegyházban súlyos anyagi károkat okozott egy 2019 novemberi nagy árvíz, tavaly a pandémia miatt esett el egyik fő bevételi forrásától, a turizmustól.

A helyreállításhoz és a templom működtetéséhez elengedhetetlen, hogy belépődíjat szedjenek – mondta a pátriárka.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Belépődíjat vezetnek be a velencei Szent Márk-székesegyházban az épület megmentésére

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra