Múlt-kor.hu

Bizarr magyarázat a roswelli incidensre

2011. május 23. 08:47

Náci technológiával készült repülőt vezető, szovjet szolgálatban álló törpe méretű gyerekek okozhatták a roswelli tragédiát – állítja új könyvében, az Area 51-ben Annie Jacobsen amerikai újságírónő.

Annie Jacobsen május elején jelentette meg új könyvét, az Area 51-et, amely a titkok által övezett katonai bázis történetét dolgozza fel. A leleplező munkának szánt kötet 74 interjú alapján készült, melyeket a bázison hosszabb-rövidebb ideig szolgált pilótákkal és mérnökökkel készített az újságíróként dolgozó szerző. A kötet rendhagyó módon dolgozza fel az 51-es körzethez köthető tevékenységeket. Áttekinti a kémrepülőgépek és bombázók fejlesztését (U 2, Oxcart, F-117), valamint a bázishoz kapcsolódó atomkísérleteket.

A szerző könyvének legérdekesebb része a roswelli tragédiával foglalkozó fejezet. Jacobsen sajátos elméletet állít fel egy interjúalanya vallomása és a rendelkezésére álló – feltételezhetően bizonytalan eredetű – információk alapján. Véleménye szerint a roswelli tragédia egy balul sikerült szovjet akció volt, melynek során egy speciális repülőgép zuhant le. Sztálin célja az lehetett, hogy Orson Welles 1938-as nagy riadalmat keltő rádiójátékát alapul véve, ráijesszen az amerikaiakra egy fiktív földön kívüli támadással. A pánikkeltéssel jól járt volna a rettegett bolsevik vezér, hiszen 1947-ben még nem volt kész a vörös atom.

Jacobsen szerint a „speciális” feladat végrehajtására bevetett kiskorú, 12-13 éves pilótákat az a Dr. Josef Mengele hozta létre műtéti úton Sztálin számára, aki az auschwitzi tábor egykori hírhedt orvosa volt. Az ideológiai ellentétek bravúros áthidalásával létrejött együttműködés eredményeként kitenyésztett teremtmények külső jegyeiket tekintve a marslakókat idézhették.

Az akció legfontosabb elemét, a csészealjra emlékeztető repülőt a Harmadik Birodalom technikai eredményeit felhasználva építhették meg a szovjet mérnökök. A Roswellben lezuhant típus alapja a szerző szerint Walter és Reinar Horten által a Luftwaffe számára tervezett Ho 229-es típus lehetett.

Jacobsen virtuóz technikával összerakott, szórakoztatóan bizarr elméletei minden pontjukon gyökeresen ellentmondanak a történettudomány jelenlegi állásának. Ennek ellenére az amerikai újságírónő könyve minden bizonnyal a roswelli mondakör megkerülhetetlen alapművévé fog válni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Bizarr magyarázat a roswelli incidensre

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra