Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Így edzett Marilyn Monroe – ritka fotók a szexszimbólum alakformálásáról

2018. június 14. 12:59 Múlt-kor

Kevesen tudják, de a 20. század egyik legismertebb színésznője szeretett tornázni, és - többek között – így is formálta idomait. Philippe Halsman, a LIFE fotósa 1952 januárjában a szőkeség Los Angeles-i külvárosi otthonában kapta le a még kevéssé befutott Marilyn Monroe-t, amint – igencsak beállított pózokban – mutatja be, milyen napi gyakorlatokat szokott végezni.

<

„Ami lenyűgözött a kopottas nappaliban, az a nyilvánvaló igyekezete az önfejlesztésre” – nyilatkozta később a fotós, hogy mi volt az első benyomása, mikor a színésznő lakásába lépett. „Láttam fotókat Eleanora Duse-ról és megannyi könyvet, amelyet egyáltalán nem vártam volna, mint például Dosztojevszkij, Freud művei vagy a Fábiánus Társaság történetéről szóló munka. A padlón pedig ott hevert két súlyzó” – tette hozzá.

„Mindhármunkkal flörtölt. És hihetetlenül tehetséges volt, ugyanis mindannyian úgy éreztük, ha a másik kettő távozna, valami hihetetlen dolog történne. A szexuális varázsa megdöbbentő volt” – mondta. Az elkészített képek közül csupán egy lett ismertebb, a többi feledésbe merült, hiszen a feltörekvő filmcsillagról ezt követően egyre több és egyre merészebb képeket lőttek.

Még azon év szeptemberében cikket készített edzési szokásairól a Pageant Magazine, amelynek oldalain bemutatták, miként tartja magát formában a szexszimbólum. „Őszintén szólva sosem tekintettem az alakomat kivételesnek, egészen mostanáig pedig még csak bele sem gondoltam ebbe” – írta az újságba. Elmondta továbbá, hogy legtöbbször azon aggódik, nehogy túl sokat egyen. Minden reggel legalább tíz percet töltött egyáltalán nem nehéz súlyzói társaságában, amelyekkel saját maga által kitalált gyakorlatokat végzett azon izomcsoportokra fókuszálva, amelyeket különösen fitten kívánt tartani.

„Minden reggel, miután megmostam a fogamat, bevizeztem az arcomat, hogy kicsit felébredjek, lefekszem az ágyam mellé, és megkezdem a gyakorlatokat” – mondta a magazinnak. Az alakformáláson kívül a sportok, különösen a szabadtériek nem iagzán érdekelték. A teniszt vagy a golfot meghagyta a férfiaknak, mint mondta, „nem hiszem, hogy a napbarnította bőr sokkal vonzóbb lenne, mint a fehér”.

„Mondták, hogy az étkezési szokásaim meglehetősen bizarrok, de én ezt nem így gondolom.” Reggeli zuhanya előtt mindig odatett melegíteni egy pohár tejet, majd mikor már elérte a kedvező hőfokot, belepottyantott két nyers tojást. Egy villával felkavarta a masszát, és megitta, miközben felöltözött. Saját bevallása szerint vacsorái mindig meglepően egyszerűek voltak. Esténként a hotel közelében lévő piacon vásárolta meg a hozzávalókat és maga készítette el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Így edzett Marilyn Monroe – ritka fotók a szexszimbólum alakformálásáról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra