Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Kiderülhet Deep Throat személyazonossága

2005. február 16. 11:04

<

Szűkül a kör: Bush is képbe került

Egy újabb elméletet hoz a Washington Post két újságírójának életrajzírója, Adrian Havill, aki szerint az informátor nem más volt, mint George Herbert Walker Bush, azaz a korábbi amerikai elnök, a mostani elnök apja.

 

Ezeken a különös elméleten kívül azonban vannak más elképzelések is. A Fehér Ház adminisztrációjának Nixon alatti vezetője, John Dean a hétfői Los Angeles Timesban közzétett interjúja szerint elképzelhető, hogy hamarosan kiderülhet ki volt Deep Throat valójában. "A Watergate-sztorit felgöngyölítő Washington Postnál dolgozó újságírócsoport egy tagja, Bob Woodward azt mondta nemrég akkori kiadójának, hogy Deep Throat már nagyon beteg" - mondta Dean. Az amerikai sajtóban ezután élénk vita kezdődött az elmúlt pár napban az informátor személyét illetően (életkor és az akkor betöltött kulcspozíciók kapcsán), így végül nem George Bush lett az első számú jelölt (ő ugyanis egyáltalán nem tűnt betegnek a múlt heti Superbowl kupa megnyitóján, ahol Clintonnal együtt vettek részt), hanem a 91 éves W. Mark Felt, aki Nixon idején az FBI társigazgatója volt.

Bernstein és Woodward

Bár Felt és a többi érintett továbbra is tagad mindent, a leginkább optimista vélemények szerint pár héten belül mindenki megtudhatja, ki adta az écát a tényfeltáróknak és járult hozzá Nixon bukásához.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kiderülhet Deep Throat személyazonossága

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra