Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
A jövő múzeumának kérdéseire keres válaszokat a Nemzeti Múzeum jubileumi konferenciája

A jövő múzeumának kérdéseire keres válaszokat a Nemzeti Múzeum jubileumi konferenciája

2023. október 30. 12:25 Múlt-kor

A MuseumDigit a Magyar Nemzeti Múzeum szakmailag elismert, nagy múlttal rendelkező konferenciája, melyet idén november 21–22-én 10. alkalommal rendez meg az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ.

<

Az idei év témáit összesen hét szekcióban mutatják be. Az első napon a 21. század múzeuma, a múzeum és közösség – múzeum és közönség kapcsolata és a digitális újítások lesznek a fő témák. A konferencia második napját a mesterséges intelligencia hatásainak és lehetséges felhasználási módjainak vizsgálatával töltjük, majd az online kommunikáció és a digitális kulturális javak megőrzésével kapcsolatos előadásokat hallhatunk.

A konferencia egy kerekasztal-beszélgetéssel kezdődik magyar múzeumigazgatók részvételével, amelynek moderátora Makranczi Zsolt Innovációs és Képzési igazgató lesz, címe pedig: A 21. század múzeuma – hazai körkép.

Ajánló a konferencia-előadásokból:

A programról részletesen a MuseumDigit oldalán olvashatnak. Jegyvásárlás ide kattintva indítható. A regisztráció határideje 2023. november 13.

Az esemény követhető a Facebookon is, illetve a frissítésekért érdemes követni az OMMIK által üzemeltetett Múzeum Most Facebook-oldalt és a MuseuMap aggregációs oldal Instagram-oldalát is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A jövő múzeumának kérdéseire keres válaszokat a Nemzeti Múzeum jubileumi konferenciája

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra