Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Fotókiállítás mutatja be Budapesten Spanyolország „csodálatos évtizedét”

Fotókiállítás mutatja be Budapesten Spanyolország „csodálatos évtizedét”

2023. október 5. 16:07 MTI

Benito Román fotóin keresztül mutatja be a Spanyolország EU-csatlakozását követő, 1975 és 1985 közötti időszakot a budapesti Cervantes Intézet A csodálatos évtized, az élő alkotmány címmel péntektől ingyenesen látogatható fotókiállítása.

<

Hagyomány és modernitás egymás mellett

Az Európai Unió Tanácsának 2023-as spanyol elnöksége keretében Budapestre érkező tárlat Benito Román ötvenöt felvételén keresztül idézi meg „Spanyolország egyik legizgalmasabb évtizedét” – közölte az MTI-vel a Cervantes Intézet.

Mint kiemelték, a látogatók egy olyan Spanyolországot járhatnak be, amelyben a mélyen átérzett hagyomány és a modernitás utáni vágyakozás egymás mellett létezett, és az alkotmány kihirdetése által kiváltott lelkesedés is egyértelmű és általános volt.

A Chema Conesa kurátor által válogatott képanyag hiteles portrét rajzol egy olyan évtizedről, amelyben a spanyolok felfedezték az önmagukba vetett hitet.

Mindehhez a politikai eszköz a „törvények törvénye”, az alkotmány kihirdetése volt, amely a kritikai hangok ellenére is hiteles egyesítője volt a harmóniára vágyó társadalomnak – idézi fel a közlemény.

Benito Román sajtófotósként határozta el, hogy megörökíti a mindennapi élet látszólag lényegtelen eseményeit, az azóta eltelt időben pedig fotói a társadalompolitikai változás egyik legfontosabb képi lenyomatává váltak – áll a péntektől november 30-ig ingyenesen látogatható kiállítás ajánlójában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Fotókiállítás mutatja be Budapesten Spanyolország „csodálatos évtizedét”

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra