Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Náci aranyvonat: egy két kilométeres alagutat találtak

2015. szeptember 9. 09:51 MTI

Egy alagutat fedeztek fel a hatóságok a délnyugat-lengyelországi walbrzychi járásban, ott, ahol két amatőr kincsvadász a világháború végén elásott rejtélyes páncélvonatot is sejt a föld mélyén - jelentette honlapján kedd este a Gazeta Wroclawska című helyi lap.

<

Az állítólagos alagút egy Walim nevű település közelében húzdik, és akár 2 kilométer hosszú is lehet - olvasható a honlapon, amelynek értesülését a hatóságok egyelőre nem erősítették meg. Tény, hogy a hatóságok már augusztusban, az állítólagos világháborús páncélvonat megtalálásáról felröppent hírek után nem sokkal fúrt lyukakra figyeltek fel Walim helység mellett, ahova pedig senki sem adott ki ásatási engedélyt.

A múlt héten végzett helyszíni szemle nyomán hétfőn lengyel katonai mérnökök a feltételezett náci páncélvonat fellelési helyének a kidőlt fáktól és az aljnövényzettől való megtisztítását indítványozták, hogy komoly földradarvizsgálatokat lehessen végezni a megadott területen.

Egy helyi legenda szerint 1945 elején a nácik egy arannyal teli vonatot rejtettek a földbe a bányaváros környékén az előrenyomuló Vörös Hadsereg elől. A szerelvény létezésére egyelőre nincs semmiféle bizonyíték. Két férfi a múlt hónapban azt közölte a hatóságokkal, hogy megtalálták a titokzatos páncélvonatot, amely 50 méter mélyen lehet a föld alatt, és erre "kétségbevonhatatlan" bizonyítékuk van. A hatóságok mérlegelik, hogy komolyan keresni kezdjék-e az állítólagos aranyvonatot.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Náci aranyvonat: egy két kilométeres alagutat találtak

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra