Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Egy maffiafőnök egykori villájába kerülnek az Uffizi képei

2015. június 22. 11:48 MTI

Egy olasz maffiafőnök egykori villájában rendeznek kiállítást a firenzei Uffizi Képtár festményeiből. A Casal di Principe nevű városka arról nevezetes, hogy 1980 körül itt alapították meg a Camorrához - bűnöző szervezet, mint a maffia, Campania területén - tartozó hírhedt Casalesi klánt.

<

A különleges tárlat egy Nápolytól 25 kilométerre fekvő községben, Casal di Principében nyílt meg vasárnap. A városka arról nevezetes, hogy 1980 körül itt alapították meg a Camorrához - bűnöző szervezet, mint a maffia, Campania területén - tartozó hírhedt Casalesi klánt. A szervezők elmondása szerint A fény legyőzi az árnyékot című kiállításnak otthont adó villa egykor egy maffiavezér otthona volt, így azt az üzenetet szeretnék hirdetni, hogy a "legalitás győzedelmeskedik az illegalitás, a kultúra a tudatlanság fölött".

Az Uffizi által kölcsönadott nyolc kép közül több Caravaggio hatását tükrözi. Az itáliai festőóriás, aki élete vége felé éveket élt Nápolyban, előszeretettel használta a chiaroscuro-technikát, azaz a sötét árnyékok és a világos, néha ragyogó foltok együttes alkalmazásával ért el drámai hatást. A tárlat október 21-ig látogatható.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Egy maffiafőnök egykori villájába kerülnek az Uffizi képei

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra