Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Visszatérnek Kubába Castro krokodiljainak utódai

2015. április 20. 13:56 MTI

Visszakerülnek Kubába azok a kis krokodilok, amelyek szüleit az 1970-es években Fidel Castro kubai elnök a kommunista szolidaritás jeleként ajándékozta egy orosz űrhajósnak.

<

Mivel már csak négyezer kubai, más néven rombuszkrokodil (Crocodylus rhomfiber) él szabadon a világon, a fajt a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorolták - emlékeztetett a BBC News.

Fidel Castro egykori kubai elnök az 1970-es években a kommunista szolidaritás jeleként két krokodilt ajándékozott Vlagyimir Satalov orosz űrhajósnak, aki az állatokat magával vitte Moszkvába, ahol lakásában nevelte őket. Amikor már túl nagyra nőttek, átadta őket a moszkvai állatkertnek. Ott azonban nem tudták biztosítani számukra a megfelelő ellátást, így kerültek Svédországba, a stockholmi állatkertbe.

A Hillary és Castro nevet viselő két állat a svédeknél igazi sztárrá vált, 1984 óta utódaik is születtek. A stockholmi állatkert tíz kis krokodilját most Kubában engedik szabadon. A szigetországban a Zapata mocsár a krokodilpopuláció élettere.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Visszatérnek Kubába Castro krokodiljainak utódai

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra