Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Antonius fala

2003. március 17. 11:16

A skót örökségvédelmi hivatal, a Historic Scotland kezdeményezése nyomán az UNESCO történetében először több ország, Skócia, Ausztria, Németország és Szlovákia összehangoltan adta be pályázatát, hogy a `Római Birodalom európai határai` címen a világörökség részévé nyilvánítsák a területükön található, és az ókorban határvonalként funkcionáló római kori falmaradványokat.

<

Antonius fala
Pius császár elődje Hadrianus, ugyancsak a kelták ellen 122 és 127 között már építtetett egy 120 kilométer hosszúságú falat, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított, és amely Nagy-Britannia legjelentősebb római kori emlékei közé tartozik.

Az Antonius Pius által építtetett fal Hadrianus védvonalát volt hivatott helyettesíteni. Az egykoron négy méter magas falak kisebb erődítményeket kötöttek össze. A limest egy jól kiépített árokrendszerrel tették szinte megközelíthetetlenné.

A skót örökségvédelmi hivatal, a Historic Scotland kezdeményezése nyomán az UNESCO történetében először több ország, Skócia, Ausztria, Németország és Szlovákia összehangoltan adta be pályázatát, hogy a "Római Birodalom európai határai" címen a világörökség részévé nyilvánítsák a területükön található, és az ókorban határvonalként funkcionáló római kori falmaradványokat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Antonius fala

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra