Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Meghalt a híres Watergate-interjúk készítője

2013. szeptember 2. 12:42 MTI

Hetvennégy éves korában meghalt David Frost brit újságíró, televíziós műsorvezető, aki a hírhedt Watergate-ügyben az akkor már lemondott Richard Nixon amerikai elnökkel 1977-ben emlékezetes interjúkat készített.

<

A BBC vasárnapi bejelentése szerint Frost a Queen Elisabeth hajó fedélzetén előző este szívroham következtében hunyt el. A hajón beszédet készült mondani. A brit újságíró a Nixonnal készített interjúival tett szert világhírnévre. Az interjúsorozatban a volt elnök bocsánatot kért a Watergate lehallgatási botrány miatt. A Richard Nixonnal 1977-ben készített beszélgetésekből 2008-ban Frost/Nixon címmel film készült, amely hatalmas nézettséget ért el.

Frost televíziós karrierje már cambridge-i egyetemista évei alatt elkezdődött. Vezetője volt a That Was The Week That Was politikai szatirikus műsornak, amelyet a BBC a hatvanas évek elején hatalmas sikerrel tűzött műsorra. 1964 és 2010 között minden brit kormányfőt, 1969 és 2008 között minden amerikai elnököt meginterjúvolt. De sikerült interjút készítenie a néhai iráni sahhal, Husszein volt jordániai királlyal, Golda Meir és Jichák Rabin egykori izraeli miniszterelnökökkel.

Számos interjúalanya volt a showbiznisz, sőt a sport világából is. Interjút készített többek között a Beatles együttessel, Mick Jaggerrel, Orson Wellesszel, Tenessee Williamsszel, Muhammad Alival. David Cameron brit miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét David Frost családjának. A világhírű újságírót barátjának nevezte, kiemelve, hogy "kíméletlen" riporter volt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Meghalt a híres Watergate-interjúk készítője

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra