Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Elbonthatják a Watergate-botrány révén híressé vált garázst 

2013. augusztus 27. 09:51 MTI

Ingatlanfejlesztés miatt elképzelhető, hogy elbontják azt a garázst Washingtonban, amely a Richard Nixon elnök lemondásához vezető Watergate-botrány révén vált híressé, ugyanis ott találkozott a Mély torok néven emlegetett forrás Bob Woodward újságíróval.

<

A Monday Properties nevű cég két irodaházat tervez lebontani, egyet a Wilson boulevard 1401, egyet pedig a Key boulevard 1400 alatt. A két öregedő épület helyén egy 32 emeletes új létesülne, ami azzal járna, hogy megsemmisülne a híres garázs is, amely előtt tábla áll az ott történtek emlékére. A tervek hatóságok általi jóváhagyása azonban akár négy évig is eltarthat. A fejlesztő leszögezte, az emléktáblát azt követően is meghagyná, hogy az 1960-as évek elején épült és már meglehetősen rossz állapotban lévő garázst elbontja.

A garázs annak idején azért lett Bob Woodward, a The Washington Post újságírója és Mély torok - mint később kiderült, Mark Felt FBI-tisztviselő - találkozóhelye, mert észrevétlen és biztonságos helyszínként tekintettek rá az amerikai politikai életet megrengető, s végül 1974-ben Richard Nixon lemondásához vezető ügy kezdeti szakaszában. Az információk, amelyeket Felt a garázsban átadott Woodwardnak, kulcsfontosságúak voltak az újságíró és kollegája, Carl Bernstein nyomozása során.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Elbonthatják a Watergate-botrány révén híressé vált garázst 

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra