Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Pesszimisták a krasznahorkaiak a vár felújítását illetően

2012. április 30. 16:23 MTI

A krasznahorkaiak szerint nem lehet megszokni a leégett vár látványát – derül ki az egyik kelet-szlovákiai hírportál felméréséből, amely a helyiek pesszimizmusát emeli ki: a válaszadóknak csak 11 százaléka vélekedett úgy, hogy a műemlék helyreállítása egy éven belül megtörténhet, míg 57 százalék szerint a vár sosem lesz már olyan, mint a tűzvész előtt.

<

Bolló Péter krasznahorkai polgármester nem tudta még megbecsülni, hogy a tűz milyen károkat okozott a falu turizmusának. A szezon május közepén kezdődik, így még nem tudják, mennyire lesz jelentős az idegenforgalomból származó bevételkiesés. Igaz, most is sokan jönnek megnézni, mekkora pusztítást okozott a tűz – tette hozzá a polgármester.

A Kassa Megyei Önkormányzat képviselői májusi képviselői javadalmazásukat teljes egészében a vár felújítására ajánlják fel. Hasonló felajánlást tettek a Most-Híd párt parlamenti képviselői, összességében 20 ezer eurót gyűjtöttek e célra. A pénzösszeget pénteken adták át a párt vezetői a település polgármesterének.

A március 10-i tűzvészben erősen megrongálódott vár felújítására több polgári társulás, illetve civil személy is adománygyűjtést indított. A Szlovák Nemzeti Múzeum az egyes felajánlások számára egy központi számlát nyitott a Szlovák Nemzeti Bankban, amelyre 2013 márciusáig várják az adományokat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Pesszimisták a krasznahorkaiak a vár felújítását illetően

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra