Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Ismét megnyitja kapuit a múzeumok őszi fesztiválja Szentendrén

2011. november 11. 17:39 MTI

Honfoglalás kori játszóház és a Fő téren felállított jurta várja az érdeklődőket szombaton a Múzeumok Őszi Éjszakájának szentendrei rendezvényén.

<

A Szentendrei Képtár "Nem múlt el nyomtalanul" című honfoglalás kori kiállításához kapcsolódva tarsolylemezt, hajkorongot, veretmotívumokat készíthetnek az érdeklődők szombaton, de különleges tárlatvezetés és előadások is segítik a múlt megismerését. A tudomány képviselői közül Révész László és Füredi Ágnes régészek mutatják be a legújabb kutatási eredményeket - mondta Krizbainé Szabó Éva, a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) munkatársa.

A vállalkozó kedvűek stratégiai játékot is kipróbálhatnak, ahol Homoki Gyula vezetésével a kalandozások korának egyik győztes ütközetét rekonstruálhatják ólomkatonákkal a résztvevők.

Az éjfélig tartó programban dokumentumfilmek segítségével felidézik az idén tavasszal előkerült magyar régészeti szenzációhoz, az aranyozott ezüst tarsolylemezhez kapcsolódó ásatások körülményeit és megelevenedik egy honfoglalás kori visszacsapó reflexíj elkészítési módja is, a közönség kérdéseire pedig a rendező, Székely Orsolya válaszol.

A PMMI munkatársa hozzátette: a Fő téren berendezett kazak típusú jurta segítségével átélhetővé válnak honfoglaló őseink mindennapjai, az érdeklődőknek "honfoglalás kori vitézek" nyújtanak tájékoztatást.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?


	Ismét megnyitja kapuit a múzeumok őszi fesztiválja Szentendrén

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra